Public Health Advisory Committee Meeting agenda

Date/time: 21 November 2024, 9:30am to 3.30pm

Location/platform: 133 Molesworth Street, Wellington. Room 2S5

Attendees: Kevin Hague (Chair), Jason Gurney, Ruth Cunningham, Beverly Te Huia Peter Crampton, Tai Sopoaga and Caroline McElnay

Secretariat: Rebecca O'Connell, Hannah Quigan, Kitty Truell

Guests: Ross Bell, Andrew Old, Gabrielle Baker, Catriona Murray.

Apologies:

	Time	Agenda Item	Presenter/Paper
--	------	-------------	-----------------

Morning session

(40mins) - Karakia	2. Minutes of last
 Review register of interests Review and agree minutes. Update on activities since last meeting. Cab. Circular letter Effectiveness of public health spending of vote health Hapai Te Hauora Update from secretariat on behalf of Ross Bell 	meeting Activities since last meeting (verbal)

10:10am	Morning tea
(20mins)	

10:30am	Social determinants of health -concept	Gabrielle Baker
(60mins)	design (<i>record</i>)	In person and recorded
	WhakawhaungatangaGabrielle to present	for new PHAC secretariat.

11:30am	Social Investment Discussion from Social	Aphra Green Deputy
(40	investment agency (<i>record</i>)	Chief Executive, Policy,
mins)		Data and Insights, Social
		Investment Agency.
		In person and recorded
		for new PHAC secretariat.

12:10pm	Lunch	
(50mins)		

1:00pm	PHA and health sector update	Andrew Old	
(20 mins)			

1:20pm	Social determinants of Health (record)	Secretariat
(60mins)	- Whakawhaungatanga Catriona	
	- Implications of Gabrielle's presentation	
	 Talk through outstanding issues from 	
	the PHAC review of the draft.	
	- Data needed for each determinant.	
	- Housing draft	

2:20pm Afternoon tea (20mins)

2:40pm	- Budget matters	Secretariat
(30mins)	- December 2024 meeting decision and	
	2025 meeting schedule	
	 Any SDoH matters outstanding. 	

3:10pm	Closing	Kevin
(20mins)	- Closing karakia	
3.30pm	Finish	

Next meeting: TBC via Microsoft teams