Public Health Advisory Committee Meeting agenda

Date/time: Wednesday 24 July 2024, 9:30am to 3.30pm

Location/platform: 133 Molesworth Street, Wellington.

Attendees: Kevin Hague (Chair), Jason Gurney, Ruth Cunningham, Beverly Te Huia

and Peter Crampton.

Secretariat: Rebecca O'Connell, Anna Jackson, Patience Davis, Hannah Quigan

Guests: Parekawhia McLean, Ross Bell, Andrew Old

Apologies: Nil

Time	Agenda Item	Presenter/Paper

Morning session

9:30am	Opening of meeting	1. Register of interests
(30mins)	- Karakia	2. Minutes of last
	- Review register of interests	meeting
	- Review and agree minutes	Activities since last
	- Update on activities since last meeting	meeting (verbal)
	 Secretariat -introducing 	
	Hannah Quigan	
	 Appointments process 	
	 Meeting with the Minister 	
	 Audio book, podcast update 	
	 Meat Industry Association 	
	correspondence	
	 Vic Health meeting 	

10:00am (30mins)	PHA and secretariat update	Ross Bell and Aric Naidoo
10:30am	Morning tea	
(20mins)		

10:50am	Professor Ilona Kickbusch - HiAP	Ruth
(40mins)	presentation (recording) and discussion	
11:30am	HMAC work programme and	Parekawhia McLean
(40	conceptualising the social determinants	
mins)	of health	
1111110)	10.1104111	
12:10nm	Lunch	
12:10pm		
(50mins)		
		T
1:00pm	PHA and health sector update	Andrew Old
(20		
mins)		
1:20pm	Social determinants of Health	
(60min	- Implications of Parekawhia McLean and	3. New draft outline of
s)	Ilona Kickbusch presentations	SDoH
	 New draft outline of SDoH document 	4. "Tree" Logic model
	- Discussion of the concept diagram (the	_
	"tree")	
	 Discussion of scoping of commercial 	
	and climate determinants	
	- Discussion of possible Key informant	
	interviews staff from health and other	
	agencies	
	- Plan for next steps	
2:20pm	Afternoon tea	
(20mins)	Alternoon ted	
(201111113)		
2.40000	Effectiveness of anonal on provention	5. Outline of effectiveness
2:40pm	Effectiveness of spend on prevention	
(30mins)	•	of spending on
	- Plan for next steps	prevention
Г		
3:10pm	Next steps	Kevin
(20mins)	- Confirmation of actions for next	
	meeting and requests of	
	PHA/secretariat	
	- Closing karakia	

3.30pm	Finish	

Next meeting: 22 August 2024 via Microsoft teams