Public Health Advisory Committee Meeting agenda

Date/time: Thursday 20 June 2024, 9:30am to 2:15pm

Location/platform: online

Attendees: Kevin Hague (Chair), Associate Professor Jason Gurney, Beverly Te

Huia, and Associate Professor Ruth Cunningham

Secretariat: Rebecca O'Connell, Anna Jackson, and Patience Davis

Guests: Andrew Old

Time

(60mins)

Apologies: Professor Peter Crampton

Agenda Item

Morning se	ession	
9:30am (30mins)	 Opening of meeting Karakia Review register of interests. Review and agree minutes. Update on activities since last meeting: Minister's letter to PHAC Food Report-Audio book and podcast, edits to the report. 	 Register of interests Minutes of last meeting Letter from the Minister to PHAC Activities since last meeting (verbal)
10:00am	Discussion of appointments process	Kevin
(30mins)	- Decision re the short list to send to Minister	ROVIII
	T • -	
10:30am <i>(30mins)</i>	Morning tea	
		·
11:00am	Social Determinants of Health	Anna

o Update of project based on the

Minister's letter.

Presenter/Paper

	 New content in the draft for 	
	discussion	
	 Drafting notes document 	
	 Update on speakers for next 	
	time	
12:00pm	Lunch	
(60mins)		
1:00pm	PHA update	Andrew Old
(30mins)		
1:30pm	Percent vote health spent on prevention.	4. Project plan
(30mins)	- Update commission from Minister's	5. Request for
	letter.	information email
	- Request for information from Te Whatu	
	Ora.	
	- Project plan.	
	- Thoughts on content.	
2:00pm	Next steps	Kevin
(15mins)	- Confirmation of actions for next	
	meeting and requests of	
	PHA/secretariat	
	- Closing karakia	
1	1 2.22 19 11.01	

Next meeting: 24 July in person

Finish

2.15pm

(2:30-330pm session Ruth and Secretariat re framework for SDoH)